- Get link
- X
- Other Apps
*I have included some internal questions *
1)Why does the poet stop ?
Ans) on the way to which destination the poet came across a beautiful woods which was covered with snow the scenic beauty of the Woods attracts him very much to stop that and to enjoy its beauty.
2) Sketch the character of the owner of the wood ?
Ans)The owner of the old is a farmer who lives in the village near by the woods after completing his days work he has returned to his home to spend time with his family instead of standing in the chilling cold it implies that the owner of the Woods is a practical man
3)Why cannot the owner of the old see the author stopping at his wood ?
Ans) The owner of the Woods is a farmer and he lives in the village near by the woods after completing his days work he has returned to his home so he cannot see the poet at his Woods.
4)Why does the poet use the expression "little" for horse ?
The poet used that expression because he thinks that his horse is his friend and he loves it very much whenever he goes outside the horse accompanies to him so to show his deep love and affection he uses the expression "little"
5)Where does the poet usually stops?Why?
Ans)The poet usually stops near farmhouse to take rest and to to feed his horse during his long journeys
6) Why is his horses surprised at the behaviour of his master ?
Ans)The horse is quite familiar with his master he knows that his master usually stops near near a farmhouse to take rest but on this occasion we found that the poet stops In the amidst of the woods on a snowy winter eveningso the horse is surprised
7)What does the expression "darkest evening of the year " means ?
Ans)The expression darkest evening of the year means :-the longest night of the year but in deeper sense it means the most depressing state of the poet's mind
8)What poetic Device he used in
He given his harness Bell a shake
Ans) Personification
9)What is personification ?
Ans) Personification is a figure of speech which is used to in animate non human beings or things
10)Why does the horse give his harness bells a Shake ?
Ans) the horse is quite familiar with the behaviour of its master he knows that chij master usually stops near a farmhouse but on this occasion he founds that his master
Stops in the amidst of the woods on a snowy winter evening .He has given his harness Bell a shake to ask if there is any mistake
11)What is the only other sound beside that harness bells ?
Ans)The silence of the Woods is disturbed by The harness Bell sound the only other sounds beside the harness Bell are the gentle breeze of the wind and the downy flake .
12)What do you mean by miles to go ?
The expression miles to go not only means physical distance but also symbolises the long life ahead of him.
13) Explain miles to go before I Sleep ?
Ans) by this expression the poet says that he has to to continue his journey as there is a long life ahead of him he have to to discharge his duties and to achieve milestones before death
14)Why does the poet use the expression "dark,deep ,darkest?
Ans)The poet uses the expression dark deep darkest on surface it is used to describe the beauty of the woods but in deeper sense it means the most depressing state of the poet's mind
15) How do the speaker the owner of the woods are indifferent to the beauties of nature ?
Ans) the speaker who is the worshipper of nature is fascinated by the beauty of the Woods and the the owner who is a practical man and the horse who is a sub human are indifferent to the beauties of the nature
16)What pictures of natural beauty do you get from it ?
Ans) the entire poem is based on natural images of the nature such as snow covered woods and the frozen lake . Further the calm and quiet atmosphere creates a joyful setting and the gentle breeze of the wind and downy flake enhance the beauty of the nature.
- Get link
- X
- Other Apps
Comments
Post a Comment